fbpixelnoscript

Regionalni forum o stručnom obrazovanju počinje sutra u Beogradu

BEOGRAD, 31. januar 2017. (gradskibiro.rs) – Predstavnici iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Turske učestvovaće  1. i 2. februara u regionalnom političkom forumu o stručnom obrazovanju i obuci (VET) i veštinama za ekonomski razvoj koji se održava u Beogradu.
Kako je najavljeno, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević i šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Majkl Davenport pridružiće se ključnim akterima iz EU i medjunarodnih i regionalnih organizacija na Regionalnom forumu u okviru Torino procesa 2016/17. koji organizuje Evropska fondacija za obuku (ETF).

Kako je saopšteno, vodeći projekat ETF-a – Torino proces – instrument je koji partnerskim zemljama omogućuje da prate sprovodjenje reformi sistema srednjeg stručnog obrazovanja i procenjuju napredak i uticaj koji ta reforma ima na gradjane.
Regionalni forum je prilika za razmenu iskustava i dobrih praksi, razgovor o zajedničkim trendovima, napretku i zajedničkim prioritetima, te odredjivanje mera koje će na regionalnom nivou biti sprovedene u cilju razvoja politika srednjeg stručnog obrazovanja uz učešće EU i mdjđunarodnih aktera.
Rezultati će biti predstavljeni na medjunarodnoj konferenciji u okviru Torino procesa u julu u Torinu u Italiji.
Konferencija će okupiti kreatore politika, biznis lidere, predstavnike EU, medjunarodne stručnjake i druge zainteresovane strane uključene u razvoj stručnog obrazovanja i veština u 29 zemalja partnera Evropske fondacije za obuku.