fbpixelnoscript

Prosvetni radnici iz više gradova: Nastavljamo štrajk

ČAČAK, 25. marta 2015. (Beta) – Oko 700 prosvetnih radnika iz desetak srpskih grdova, poslalao je danas sa janvog časa u Čačku porku ministru Srđanu Verbić da ne prekidaju štrajk.

Predsednik Sindikata obrazovanja Čačka Radovan Kuvekalović rekao je agenciji Beta da će prosvetni radnici u Čačku sutra, nakon trodnevne obustave nastave, štrajk nastaviti sa minimumom procesa rada i časovima od 30 minuta.

Kuvekalović je rekao da neće biti ni dopunske i dodatne nastave, kao ni sednice odeljenskih veća.

Predsednik Sindikata je dodao da prosvetni radnici 11 čačanskih škola koje su u štrajku još nisu dobili platu za drugi deo
februrara, jer direktori nisu hteli da potpišu umanjenje plata onim koji štrajkuju, što je od njih tražilo Ministarstvo prosvete.

Kuvekalović je rekao da prema podacima Sindikata samo ti prosvetni radnici u Srbiji nisu dobili platu.

Prema podacima SOC C-a oko 85 odsto prosvetnih radnika Čačka i danas je bilo u potpunom štrajku.

Nastava je obustavljena u 11 gradskih škola, održavala se samo u tri škole u gradu, dve osnovne i jednoj srednjoj, kao i u seoskim školama.

Na javnom času u Domu kulture u Čačku, prisustvovali su i prosvetni radnici iz Niša, Kraljeva, Kragujevca, Ivanjice, Lučana, Gornjeg Milanovca, Vršca, Aranđelovca, kao i veliki broj učenika čačanske Gimnazije.

Na skupu su dominirale parole “I ja sam danas Čačanin” koju su potpisali prosvetni radnici iz Vršca, “Golgota srpske prosvete 1991- 2015”, “MMF ili osveta loših đaka”.

Potpredsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, profesor iz Kragujevca Milan Jeftić rekao je da će sutra u podne, ispred Prve gimanzije u Kragujevcu biti održan skup podrške prosvetnim radnicima u Čačku koji još nisu primili platu.

Organizator današnjeg javnog časa je Sindikat obrazovanja Čačak, koji je većinski sindikat prosvetnih radnika u tom gradu i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Categories Vesti