fbpixelnoscript

Proglašen pobednik konkursa “Starogradski udžbenici”

BEOGRAD, 7. juna 2015. (gradskibiro.rs) – Pobednik nedavno završenog konkursa “Starogradski udžbenici” je učenik trećeg razreda Osnovne škole “Stari grad” Marko Marinski koji je proglašen za najboljeg autora školskog udžbenika.

Na konkurs “Starogradski udžbenici” čiji je inicijator nevladina organizcaija “Inicijativa omladine Beograda” prijavilo se 160 učenika iz pet osnovnih škola sa opštine Stari grad, a žiri je proglasio čitanku Marka Marinskog za 4. razred za najbolji udžbenik jer je, kako obrazloženo, kompletan autor, odnosno sam je napisao, priče, pesme, basne i nacrtao ilustracije.

Drugo mesto osvojili su učenici III/1 odeljenja Osnovne škole “Skadarlija” koji su napravili udžbenik za radoznale, koji obuhvata raznovrsan sadržaj, od podataka o životinjama, sporta, informacija o gusarima, dinosaurusima, štrikanju, kolačima…

Đaci IV razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” napravili su “mirišljavi” udžbenik za radoznale iz prirode i društva, koji je obogaćen lekovitim biljem.

Projekat je finansirala opština Stari grad, dok je Ministarstvo prosvete i nauke podržalo akciju i pripremilo poklone, koji obuhvataju kompletan školski pribor i globuse.

Konkurs je trajao od marta do maja.

Categories Vesti