fbpixelnoscript

Prijavljivanjem kandidata 24. juna počinje prvi upisni rok za upis na fakultete i visoke škole

BEOGRAD, 23. juna 2015. (Beta) – Prijavljivanjem kandidata, 24. juna počinje prvi upisni rok za upis studenata na državne fakultete i visoke škole strukovnih studija.

Prijavljivanje kandidata trajaće do 28. juna, a prijemni ispiti polagaće se od 29. juna do 3. jula, prema rasporedu za svaki fakultet pojedinačno.

Prijemni polažu svi srednjoškolci, osim onih koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima iz predmeta od značaja za struku.

Prilikom prijave na konkurs, kandidati podnose na uvid originalna dokumenta, a uz prijavni list podnose fotokopije svedočantava za sve razrede završene škole, diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita, odnosno ispita za proveru sklonosti i sposobnosti.

Do 5. jula biće objavljene preliminarne rang liste, a konačne do 10. jula.

Upis na fakultete trajaće od 10. do 15. jula, a najviše indeksa biće podeljeno na Univerzitetu u Beogradu, a najmanje na Univerzitetu umetnosti, takođe u Beogradu.

Odlukom Vlade Srbije, u školsku 2015/2016. godinu, na prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija koje se finansiraju iz budžeta na Univerzitetu u Beogradu biće upisan 9.461 student.

Najviše mesta za budžetske studente predviđeno je na Filološkom fakultetu (750), Poljoprivrednom fakultetu (650), Filozofskom fakultetu (638) i Pravnom fakultetu (600).

Na Univerzitetu umetnosti u Beogradu ima mesta za 284 budžetskih studenata.

Categories Vesti