fbpixelnoscript

Potpisan poseban kolektni ugovor za zaposlene u predškolskim ustanovama

BEOGRAD, 15. novembra 2016. (Beta) – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i predstavnici tri reprezentativna sindikata potpisali su danas poseban kolektivni ugovor (PKU) za zaposlene u ustanovama predškolskog vaspitanja i obrazovanja čiji su osnivači republika, pokrajina ili opštine, saopštilo je ministarstvo.

Šarčević je kolektivni ugovor potpisao sa predsednicima Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije i Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost”.

Posebnim kolektivnim ugovorom koji je potpisan prvi put u ovoj delatnosti, na jedinstven način se uredjuju prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih iz radnog odnosa, postupak izmene i dopune tog ugovora, način rešavanja spornih pitanja, kao i medjusobni odnosi ugovornih strana, navedeno je u saopštenju.

U razgovoru sa predsednicima reprezentativnih sindikata Šarčević je ukazao na neophodnost nastavka saradnje u izradi zakonskih propisa, a posebno novog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kako bi se unapredio status delatnosti predškolskog vaspitanja koji čini važan deo jedinstvenog obrazovnog sistema u Srbiji.

Categories Vesti