fbpixelnoscript

Počela obnova škole u Begaljici, vrednost radova 57,3 miliona dinara.

BEOGRAD, 13. jul 2017. (gradskibiro.rs) – Radovi na sanaciji osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ u Begaljici koja je prošle godine delimično izgorela u požaru trebalo bi da budu završeni do početka nove školske godine, a vrednost radova je 57,3 miliona dinara.

U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu rekli su za portal Gradski biro (Gradskibiro.rs) da su radovi započeli prošle nedelje i da izvodjač radova, firma „Jadran“, ima rok od 60 dana da završi predvidjene gradjevinske i zanatske radove, kao i radove na instalacijama.

Kako navode nadležni, problema je bilo puno, počev od činjenice da škola nije bila legalizovana pa je administrativna procedura potrajala ali je sada sve spremno za radove.

Osnovna škola u Begaljici izgorela je u požaru koji je izbio 23. aprila prošle godine a nakon zahteva Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije obezbedila je novac.

U Sekretarijatu navode i da će do početka školske godine biti završeni radovi i na osnovnim školama “Pavle Savić” u Mirijevu i “Aca Milosavljević” u Rušnju.

Categories Vesti