fbpixelnoscript

Počela Beogradska akademija preuzetništva za studente

BEOGRAD, 24. oktobra 2016. (Beta) – U Skupštini grada Beograda danas je otvorena Beogradska akademija preduzetništva tokom koje će biti organizovane radionice i obuke za studente.

Član gradskog veća Dragomir Petronijević pozvao je studente da pokrenu sopstveni posao i da se o svim mogućnostima informišu na obukama i radionicama, koji će im biti na raspolaganju tokom trajanja akademije.

On je rekao da će studenti moći da se informišu o pisanju biznis plana, subvencijama koje mogu da dobiju za pokretanje posla, a saznaće i koje mogućnosti pruža Naučno-tehnološki park Beograd.

“Pre započinjanja biznisa mladi treba da budu informisani gde da dobiju subvencjie, treba da istraže tržište i da se udruže sa kolegama”, rekao je Petronijević.

On je podsetio da Grad Beograd podstiče pokretanje biznisa i programe ženskog preduzetništva, inovativne delatnosti, voćarstva, pčelarstva i druge.

Grad je takodje, kako je naveo, ponudio 33 lokala za nezaposlene i mlade preduzetnike, potpuno besplatno u naredne dve godine.

Tokom trajanja akademije studentima će biti predstavljena i iskustva preduzetnika, kao i predstavnika Regionalne agencije za razvoj, Nacionalne službe za zapošljavanje, Privredne komore Beograda, Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza, Ministarstva privrede, Ministarstva za omladinu i sport i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalnu pitanja.

Categories Vesti