fbpixelnoscript

OŠ “Ivan Goran Kovačić” na Zvezdari biće renovirana do 1. Septembra

BEOGRAD, 11. avgusta 2015. (Beta) – Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” na Zvezdari u kojoj su u toku radovi na sanaciji i rekonstrukciji biti spremna da 1. septembra primi učenike.

„Grad Beograd je i do sada ulagao na teritoriji opštine Zvezdara, a ova škola je samo jedan od takvih primera. Naredni projekti će biti u Malom Mokrom Lugu, gde će se umesto sadašnjeg neuslovnog izgraditi dom zdravlja i obnoviti škola „Dragojlo Dudić”, koja je iz tridesetih godina prošlog veka i zahteva potpunu rekonstrukciju“, naveo je Vesić.

Građevinski i tehnički radovi u školi “Ivan Goran Kovačić” obuhvatili su rekonstrukciju svih površina u hodnicima i učionicama, potpunu sanaciju fiskulturne sale, popravku fasade atrijuma, kao i kompletnu obnovu dvorišta škole.

Vesić je zahvalio GSP “Beograd”, koje je od 1. marta, kada je počela rekonstrukcija ove škole, obezbedilo besplatan prevoz za svu decu koja su drugo polugodište pohađala u najbližim susednim školama.

„Učenici ove škole pohađali su nastavu u školama ‘Braća Baruh’ i ‘1300 kaplara’, a GSP ‘Beograd ‘je obezbedio besplatan prevoz, čime smo pokazali da možemo da funkcionišemo kao uređeno društvo koje brine ne samo o deci, već obezbeđuje da svi sugrađani imaju kvalitet života kakav dolikuje jednoj evropskoj prestonici u 21. veku. Trenutno radimo i analizu osnovnih i srednjih škola u Beogradu, i kada ona bude završena, znaćemo tačno stanje tih prostora i potrebu ulaganja u njih, što će nam omogućiti da mnogo bolje racionalizujemo mrežu škola“ istakao je Goran Vesić.

Direktor Agencije za investicije i stanovanje Luka Petrović istakao je da je rekonstrukcija Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” pri kraju, a da je ukupna vrednost radova 115 miliona dinara.

“Radovi će biti završeni u roku, a trenutno se u dvorištu rade temelji za koševe, kompletira protivpožarno stepenište, fasadni radovi su pri kraju i postavlja se parket u fiskulturnoj sali i bilioteci”, naveo je on.

Petrović je kazao da očekuje da 1. septembra 732 mališana uđe u svoje klupe i da nastava počne.