fbpixelnoscript

Nove mogućnosti u ekološkom obrazovanju

NOVI SAD, 20. marta 2015. (RTV.rs) – U okviru manifestacije “Novosadsko proleće”, održan je okrugli sto o novim mogućnostima u ekološkom obrazovanju i vaspitanju, u nameri da se nastavnicima i vaspitačima pomogne da na nov, prijemčiviji, konkretniji i ekološki opravdaniji način deci i mladima predstave šta je to priroda i životna sredina, koliko je ugrožena i šta možemo da učinimo kako bismo je zaštitili i unapredili.

Okrugli sto je otvorio pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine dr Slobodan Puzović koji je naveo da je u program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, koji se realizuje već šest godina, do sada bilo uključeno 314 škola i predškolskih ustanova, što govori o tome da su vaspitnoobrazovne ustanove prepoznale značaj razvoja ekološke svesti od najranijeg uzrasta.

„Da smo na dobrom putu u nameri da se pitanje zaštite životne sredine prepozna kao pitanje obrazovanja i vaspitanja, govori podatak da su se za učešće u ovogodišnjem programu prijavile 123 vaspitnoobrazovne ustanove iz svih vojvođanskih opština“, kazao je Puzović.

„Izuzetno je važno da se prema životnoj sredini ponašamo odgovorno, ubeđeni da će nam ona to na pravi način vratiti. Mi kroz ovaj program ulažemo u budućnost, jer ako deca u najranijem uzrastu prihvate da se treba na dobar način odnositi prema životnoj sredini, da je treba čuvati, unapređivati, verujemo da će se kada porastu ponašati odgovorno u odnosu na svoje životno okruženje”, istakao je sekretar.

(vest detaljnije možete pogledati na portalu rtv.rs)

Categories Vesti