fbpixelnoscript

Nova generacija polaznika Petnice

BEOGRAD, 9. januara 2015 (gradskibiro.rs) – Istraživačka stanica Petnica završila je selekciju novih polaznika za obrazovne programe u ovoj godini, a uskoro će više od hiljadu srednjoškolaca iz Srbije i regiona krenuti na seminare u tu instituciju.

Na konkurs za učešće u obrazovnim programima u 2016. godini Istraživačkoj stanici Petnica prijavilo se oko dve hiljade zainteresovanih srednjoškolaca iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, saopšteno je danas iz Petnice.

“Tim koji je pregledao sve pristigle prijave činilo je 70 saradnika IS Petnica. Na osnovu zbirnih ocena odlučeno je koji kandidati će biti pozvani na programe u ovoj godini.”, naveo je Nikola Božić, iz IS Petnica.

Programi u Petnici traju cele godine i odvijaju se u sezonskim ciklusima.

Svaki polaznik na nekom od 17 disciplina prirodnih, društvenih i tehničkih nauka, godišnje može provesti i po mesec dana.

Tokom boravka u Petnici oni na raspolaganju imaju najmodernije laboratorije, naučnu operemu, računare, biblioteku, resursni centar.

“U poslednjih nekoliko godina, zbog uslova za rad i učenje, broj zainteresovanih za programe u Istraživačkoj stanici raste. U 2016. godini očekujemo i rekordan broj programa za studente, kao i nekoliko stručnih konferencija”, kazao je Božić.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna instirucija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture.

Categories Vesti