fbpixelnoscript

Nova fiskulturna sala za učenike oštećenog vida u Osnovnoj školi “Veljko Radmanović”

BEOGRAD, 14. oktobra 2015. (Beta) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorili su danas fiskulturnu salu za učenike oštećenog vida u Osnovnoj školi “Veljko Radmanović” u Zemunu.

Mali je rekao da je škola nakon 98 godina dobila fiskulturnu salu koja odgovara potrebama učenika.

“Ove godine izdvojili smo 40 odsto više novca za školski sport nego prošle godine. Želja nam je da deca što više vremena provode u školama baveći se sportom, jer sport uči decu da gube i dobijaju”, rekao je Mali.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić kazao je da Osnova škola “Veljko Radmanović” nije obična škola.

“Ovo je internat za decu koja po ceo dan provode u ovoj školi, te je neophodno da imaju prostor za razonodu i rekreaciju, jer je to bitno za njihovo fizičko i mentalno napredovanje”, rekao je Udovičić.

Ministar je kazao da je neophodno deci omogućiti da se bave sportom, jer prema podacima svetskih istraživanja “jedan dinar uložen u sport je tri dinara manje uloženo u zdravlje”.

Direktorka škole Radmila Laban zahvalila je Ministarstvu omladine i sporta i gradskom sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu jer su finansirali izgradnju sale, koja će omogućiti učenicima da se “pravilno razvijaju baveći se svojim specifičnim sportovima, što će im obezbediti da budu ravnopravni sa ostalom decom”.

Categories Vesti