fbpixelnoscript

Nastavnici u Nišu najavili radikalizaciju štrajka

NIŠ, 23. marta 2015. (Beta) – Oko 300 nastavnika iz Niša, Aleksinca i Prokuplja protestovalo je danas ispred sedišta Nišavskog upravnog odbora zbog smanjenja plata nastavnicima u štrajku.

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije su najavili da će sutra radikalizovati štrajk tako što neće držati časove dodatne i dopunske nastave, niti voditi učenike na takmičenja.

Vladimir Milićević iz Unije sindikata prosvetnih radnika Niša rekao je da je nastao haos u obračunu plata u školama u Nišu posle naredbe ministra prosvete da se smanje plate prosvetnih radnika koji štrajkuju skraćenjem časova.

“Nekim prosvetnim radnicima su plate smanjene 12 odsto, a nekima 33 odsto, jer svaka škola obračunava za sebe ovo smanjenje”, rekao je Milićević.

On je istakao da je u Nišu opao broj škola u kojima su časovi skraćeni na 30 minuta.

“Ljudi se nisu pokolebali, ali su se umorili, a uz to su izloženi pritiscima… Pritisak vrši i ministar prosvete (Srđan Verbić), ali i direktori pojedinih škola”, kazao je Milićević.

Po rečima načelnika Školske uprave u Nišu, Živomira Jovanovića, danas pre podne je zbog štrajka nastava bila obustavljena u samo tri škole na području Nišavkog upravnog odbora

Categories Vesti