fbpixelnoscript

Najmanje znanja na kombinovanom testu

NOVI PAZAR, 27. aprila 2015. (Radio Sto Plus) – Đaci osmih razreda novopazarskih osnovnih škola na probnom završnom ispitu pokazali su najbolje znanje iz srpskog jezika, dok su nešto lošiji rezultati bili iz matematike i kombinovanog testa, rekao je načelnik Školske uprave u ovom gradu Mensur Memić.

On je za radio Sto plus istakao da su osnovci nalošije znanje pokazali na kombinovanom testu.

„Rezultati probnog ispita su na zadovoljavajućem nivou i slični su kao i prošle godine, mada su deca i ovog puta nešto lošije prošla na kombinovanom testu. Na to svakako treba obratiti pažnju, pa ćemo u narednom periodu imati sastanke sa direktorima škola i nastavnicima određenih predmeta kako bi videli da li se sa decom radi dovoljno“, rekao je Memić.

On je dodao da će ove godine svi probni testovi biti pregledani, tako da će učenici znati tačan broj poena koji su osvojili, što ranijih godina nije bio slučaj.

Iz klupa osnovnih škola u Novom Pazaru ove godine izlazi 1.350 učenika, dok će u srednjim školama imati 1.392 slobodna mesta.

Proba male mature počela je u petak rešavanjem testova iz matematike, a u subotu su učenici polagali test iz srpskog jezika i kombinovani test.

Završnim ispitom procenjuje se koliko je učenik tokom osmogodišnjeg školovanja ovladao znanjima iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i prirodnih i društvenih nauka (biologija, geografija, istorija, fizika i hemija)

Categories Vesti