fbpixelnoscript

Nagrada motivacija za učenike

BEOGRAD, 14. jula 2015. (gradskibiro.rs) – Učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, pobednici na međunarodnim i republičkim takmičenjima kojima su danas uručeni laptop računari i pohvalnice koje je dodelila Fondacija “Dragica Nikolić” ocenili su da je nagrada podstrek da se nastavi dalje.

Dobitnik prve nagrade na republičkom takmičenju iz istorije Viktor Palikuća rekao je da mu je nagrada podstrek za dalje učenje.

On je rekao da je na državnom takmičenju iz istorije bila jaka konkurencija od 300 učenika, a da on nije imao ni jednu grešku.

Viktor Palikuća je nagradu dobio kao učenik osmog razreda OŠ Drinka Pavlović, a ove godine je upisao prirodno- matematički smer u Trećoj beogradskoj gimnaziji, ali kako kaže to ga neće sprečiti da nastavi da se intresuje za istoriju i društvene nauke.

„Kako reće Herodot nauka je učiteljica života“, rekao je Viktor Palikuća.

Aleksandra Petrović iz Trstenika pobedila je na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima.

„Ova nagrada mi puno znači. Zahvalila bih se Dragici Nikolić i svima koji su došli danas, a najviše nastavnici koja mi je pomogla da se spremim“, rekla je ona.

Nevena Stalević, učenica OŠ Rade Dodić iz Milutovca navela je da joj nagrada velika motivacija i da će se i dalje interesovati za društvene nauke i književnost.