fbpixelnoscript

Ministarstvo: Sastanak sa sindikatima nije zakazan za danas

BEOGRAD, 9. aprila 2015. (Beta) – Sastanak sa sindikatima prosvetnih radnika nije bio zakazan za danas, pa zato nije ni održan, kazali su u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja agenciji Beta.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) ranije danas saopštila je da njeni predstavnici, uprkos ranijim najavama, nisu pozvani na današnje pregovore o prekidu višemesečnog štrajka zaposlenih u školama.

Taj sindikat naveo je da je na ranijim sastancima sa Ministarstvom, u kojima je učestvovala i Agencija za mirno rešavanje radnih sporova dogovoreno da se odlučujući pregovori održe danas.

Ministar Srđan Verbić kazao je ranije danas da će naredni sastanak sa sindikatima u štrajku verovatno biti prvog radnog dana posle Uskrsa.

On je kazao i da će plate prosvetnim radnicima koji štrajkuju sigurno biti smanjene, da će im taj novac biti vraćen onda kada nadoknade izgubljene časove.

Sindikati prosvete štrajkuju od 17. novembra tražeći, između ostalog, da budu izuzeti od smanjenja plata u javnom sektoru, kao i da što brže budu formirani platni razredi. Od četiri reprezentativna sindikata u štrajku skraćivanjem časova ostala su još dva.

Categories Vesti