fbpixelnoscript

Ministarstvo: Približili stavove sa sindikatima prosvete

BEOGRAD, 6. aprila 2015. (Beta) – Predstavnici dva reprezentativna sindikata prosvetnih radnika koja su u štrajku i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja približili su stavove na današnjem sastanku, saopštilo je Ministarstvo.

Kako je navedeno na sajtu tog ministarstva, na sastanku je došlo do približavanja stavova “u cilju rešavanja spornih pitanja”.

“Dogovoreno je da se razgovori o zahtevima sindikata nastave tokom ove nedelje, posle daljeg konsultovanja i usaglašavanja Ministarstva sa nadležnim organima i službama”, saopštilo je Ministarstvo.

Pregovorima su prisustvovali predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević i Jasna Janković, Miodrag Sokić, Milan Trbović i Milorad Antić iz Sindikata radnika u prosveti Srbije, dok su predstavnici Ministarstva bili Zoran Kostić i Nataša Ćirić.


Članovi Unije i Sindikata radnika u prosveti štrajkuju skraćenjem časova od 17. novembra 2014. godine zbog smanjenja plata.

Druga dva reprezentativna sindikata – Sindikat obrazovanja Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost”, potpisala su u feburaru s Ministarstvom prosvete Poseban kolektivni ugovor i Sporazum o prekidu štrajka.

Categories Vesti