fbpixelnoscript

Ministarstvo: Nastavak pregovora iduće nedelje

BEOGRAD, 2. aprila 2015. (Beta) – Predstavnici Ministarstva prosvete, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) i Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS) dogovorili su danas da sledeće nedelje nastave razgovore kako bi se došlo do kompromisnog rešenja koje će omogućiti normalizaciju nastave u svim školama.

“Na današnjem konstruktivnom razgovoru obe strane su se saglasile da je potrebno pronaći kompromisna rešenja koja će omogućiti rešavanje spornih pitanja i normalizaciju nastave u svim školama”, navedeno je u saopštenju na sajtu Ministarstva.

Sastanku su prisustvovali predsednici USPRS Dragan Matijević i Jasna Janković, predstavnici SRPS Miodrag Sokić i Milan Trbović, a u ime Ministarstva Zoran Kostić i Nataša Ćirić.

Sastanak je na poziv Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije zakazao miritelj iz Agencije za mirno rešavanje radnih sporova Živko Kulić.

Članovi Unije i Sindikata radnika u prosveti štrajkuju skraćenjem časova od 17. novembra 2014. godine.

Druga dva reprezentativna sindikata – Sindikat obrazovanja Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost”, potpisala su u feburaru s Ministarstvom prosvete Poseban kolektivni ugovor i Sporazum o prekidu štrajka.

Categories Vesti