fbpixelnoscript

Ministar prosvete otvorio novi Studentski dom u Čačku

ČAČAK, 25. novembra 2015. (Beta) – U Čačku je danas otvoren novi Studentski dom čiji su izgradnja i opremanje koštali oko 105 miliona dinara.

Ministar prosvete Srdjan Verbić, koji je podelio ključeve novim stanarima, rekao je da je izgradnja te ustanove bila potreba jer na čačanskim visokoškolskim ustanovama studira veliki broj studenata.

Verbić je pozvao fakultete da rade na otvaranju novih studijskih programa, kao i da sa lokalnom samoupravom rade na razvoju svoje sredine.

“Važno nam je da se dostupnost visokog obrazovanja poveća u celoj Srbiji i da ono bude dostupno svima koji su uspešno završili srednju školu”, rekao je Verbić.

Novi Studentski doma, površine 2.300 kvadrata, ima 130 soba sa kupatilima i mini kuhinjama, posebne sobe za studente sa invaliditetom, ;dve čitaonice, internet klub, a u podrumu se nalaze teretana i vešernica.

Zgrada ima solarne kolektore za grejanje i klimatizaciju.

U izgradnju je investiralo Minstarstvo prosvete posredstvom kredita Banke za razvoj Saveta Evrope.

Osim izgradnje novog, adaptiran je i stari Studentski dom. Za njegovu rekonstrukciju, postavljanje nove fasade i parterno uredjenje, Ministarstvo prosvete izdvojilo je još 10 miliona dinara.

Categories Vesti