fbpixelnoscript

Medjunarodna studentska nedelja u Beogradu od 16. do 24. jula

BEOGRAD, 11. jula 2017. (Beta) – Medjunarodna studentska nedelja u Beogradu biće održana od 16. do 24. jula i okupiće studente iz više od 50 zemalja, najavili su danas organizatori.

U saopštenju se navodi da se Medjunarodna studentska nedelja u Beogradu održava 11. put, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije i okupiće ​više od 300 mladih sa svih kontinenata koji će učestvovati kako u edukativnom, tako i u kulturnom i zabavnom programu festivala.

Kao i svake godine, velika pažnja će biti posvećena edukativnim radionicama, na kojima će učesnici svakodnevno imati priliku da se bave gorućim temama u svetu, kao što su trgovina ljudima, diskriminacija na internetu, aktivizam mladih, nejednakost medju polovima.

Biće organizovane i radionice na kojima će mladi moći da uče o kulturu i tradiciji Srbije, a u utorak 18. jula u “Dorćol placu” biće “​Sajam država”, na kojem će biti predstavljene narodne nošnje, hrana i piće iz svih zemalja učesnika festivala. ​

Defile zastava​ biće u subotu, 22. jula i krenuće ​sa Trga Nikole Pašića.

U subotu će biti ​Umetničko veče​ od kojeg će prihod od ulaznica ići organizaciji “Banka hrane”, a prikupljaće se i dobrovoljni prilozi, piše u saopštenju.

Categories Vesti