fbpixelnoscript

Matijević: Radikalizujemo štrajk, planiran marš na Beograd

ČAČAK, 15. januara 2015. (Beta) – Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević izjavio je u Čačku da se štrajk prosvetnih radnika nastavlja i da će biti radikalizovan Svetosavskim maršom na Beograd koji je planiran za 26. januar.

“Štrajkački odbor je u subotu imao sastanak sa ministrom prosvete i od izuzimanja prosvetnih radnika iz smanjenja plata nema ništa, od kolektivnog ugovora nema ništa, od Zakona o platnim razredima nema nissta, od izmena Zakona o obrazovanju nema ništa, i štrajk sa minimumom procesa rada se nastavlja”, rekao je Matijević novinarima.

Prema njegovim rečima, 26. januara, uoči Svetog Save, biće održan “Svetosavski marš na Beograd” koji ima za cilj da opomene prosvetne radnike iz Beograda koji, kako je ocenio, “nisu agilni što se tiče štrajka”.

Matijević je dodao da oko 130 škola u Srbiji nije zaključilo ocene na kraju prvog polugodišta.

“U toku ove nedelje biće održana odeljenska veća i ocene će biti zaključene, kako bi drugo polugodisste počelo regularno”, najavio je Matijević.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koji je i profesor filozofije u Gimnaziji u Čačku, gde i živi, rekao je da se danas sastao sa ministrom prosvete Srdjanom Verbichem” u ulozi domaćina”, kako bi omogućio sastanak ministra sa nastavnicima Osnovne škole “Milica Pavlović”.

Verbić je pre održavanja tribine o poboljšanju statusa nastavnika u toj čačanskoj školi, rekao novinarima da ne očekuje da se štrajk prosvetnih radnika prekine preko noći, ali i da ne očekuje njegovu radikalizaciju.

Categories Vesti