fbpixelnoscript

Manifestacija Maj mesec matematike od 10. do 31. maja

BEOGRAD, 8. maja 2017. (Beta) – Manifestacija “Maj mesec matematike” biće održana od 10. do 31. maja 2017. godine u Beogradu pod sloganom “Matematika, moja šansa”, najavili su danas organizatori.

Kako je saopštio Centar za promociju nauke, manifestacija će biti otvorena u 19.00 časova u Naučnom klubu Beograd predavanjem matematičara Stojana Radenovića “Zašto volim matematiku”, dok će u četvrtak, 11. maja biti održana tribina “Kako da (ne) dobijete sedmicu na lotou”.

Organizatori su naveli da će naјveća atrakciјa šeste po redu manifestacije biti “Matematički šou” u Studentskom kulturnom centru, u kome će 16. maja od 17.00 do 22.00 časa učestvovati matematičar iz SAD Džejms Tenton, irski matematičari Kolm Malkajhi i Kolin Rajt, britanski matematičar Ben Sparks i madjarski filozof Kristof Fenjesi.

Pored predavanja i izložbi, program uključuјe i tribine i radionice, kao i zabavne aktivnosti kao što su turniri u igrama јamb i fleš, a u Knez Mihailovoj ulici biće organizovana izložba “Šanse”.

U mestima širom Srbiјe, a posebno u 13 Naučnih klubova tokom manifestacije biće organizovana popularna predavanja, radionice, izložbe i razgovori.

Categories Vesti