fbpixelnoscript

Mali: Novi Beograd i Zemun sa najvećim brojem nedostajućih mesta za upis u vrtiće

BEOGRAD, 11. jula 2017. (Beta) – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da od beogradskih opština, opštine Novi Beograd i Zemun imaju najveći problem sa brojem nedostajućih mesta za upis u vrtiće, dok su na Savskom vencu sva deca upisana.

Mali je kazao da je u Beogradu od 5.411 žalbi roditelja rešeno 1.200 i da ih očekuje opština Novi Beograd koja je preostala.

On se nada da će broj ;nedostajućih mesta svesti na minimum najkasnije do sledeće godine kroz izgradnju novih javnih i privatnih vrtića i kroz program “Mreža osnovnih škola” kojim se otvaraju prostorije za mališane.

“Privatni vrtići su važni jer veliki broj roditelja dobro reaguje, a i privatnici su voljni da otvaraju. Sada 10.000 mališana ide u privatne vrtiće, a bilo ih je oko 3.000 pre godinu dana”, rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao da su u “protekle tri godine otvorili sedam vrtića i da se osmi radi na Altini u Zemunu, kao i da će u Denkovoj bašti za mesec dana opremiti vrtić da bi se deca što pre upisala”.

“To će biti deveti vrtić koji ćemo završiti u ove tri godine što je lepa vest za roditelje”, istakao je Mali.

Gradonačelnik je prilikom posete vrtića “Sveta Petka”, koji deluje u okviru Predškolske ustanove “Savski venac”, kazao da je ta ustanova primer drugima jer “nema mališana koji nije dobio svoje mesto”.

“92 mališana upisana su kroz proces žalbi i u ovom trenutku na Savskom vencu nema mališana za kojeg su roditelji podneli žalbu, a da se nije upisao”, objasnio je on.

Mali je zaključio da “ne zna šta drugo može da uradi da bi svi mališani dobili svoje mesto u vrtićima u Beogradu”.

Categories Vesti