fbpixelnoscript

Lužanin: Do 1. septembra stižu svi besplatni udžbenici

BEOGRAD, 20. avgusta 2015. (gradskibiro.rs) – Do 1. septembra stići će svi udžbenici koje su dobili učenici u okviru projekta “Besplatni udžbenici“, najavila je danas državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Zorana Lužanin.

Na sastanku povodom početka nove školske godine na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, rukovodioci školskih uprava, predstavnici reprezentativnih sindikata u prosveti Lužanin je navela i da će za đake prvake u okviru kampanje bezbednost u saobraćaju biti podeljeni priručnici o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

U prvom delu radnog sastanka na kome su prisustvovali i predstavnici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu bilo je reči o tome kako novi propisi utiču na položaj zaposlenih u obrazovanju, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

U delu sastanka na kome su prisustvovali predstavnici sindikati, razgovarano je o primeni Posebnog kolektivnog ugovora, listama tehnoloških viškova, Pravilnicima o kriterijumima i standardima za finansiranje u osnovnom i srednjim školama, kao i o drugim aktuelnim pitanjima iz oblasti obrazovanja.

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov je naveo da je školama  upućen dopis da unose podatke u informacioni sistem o slobodnim radnim mestima, kako bi javnosti bila dostupna i lista slobodnih mesta, odnosno potreba škola.

Šuvakov je naveo da su liste po prvi put javne i da služe kao jedan vid javne kontrole.

Kako je saopšteno, predstavnici Ministarstva naredne sedmice održaće sastanke i sa svim direktorima osnovnih i srednjih škola po Srbiji.

Categories Vesti