fbpixelnoscript

Jelić: Uvodjenje barijera za ulaz u škole

NOVI SAD, 16. decembra 2015. (Beta) – Član gradskog Veća Novog Sada zadužen za obrazovanje Vladimir Jelić najavio je danas da će za početak, u jednu novosadsku školu biti uveden sistem fizičkih barijera za ulazak u školu, kako bi se sprečili incidenti.

Incident koji je pokrenuo tu temu desio se u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” u Novom Sadu, kada su učenice napale i pretukle dve učenice u toaletu.

“Zahvaljujući sistemu registracije učenika na ulazu u školsko dvorište uz pomoć identifikacionih kartica i postavljenim kamerama visoke rezolucije, identifikovani su i pronadjeni učesnici ove tuče koji će biti kažnjeni. Bez obzira na to, ne možemo biti zadovoljni, jer je povredjeno dvoje dece, a to se moralo sprečiti”, naveo je Jelić u saopštenju.

Kako je rekao, u sve škole koje to žele grad će uvesti dodatnu meru, a ona podrazumeva i fizičku barijeru ulaska u školska dvorišta za sve koji nemaju identifikacione kartice.

“U školska dvorišta moći će da udju samo učenici matične škole. Na ovaj način će se sasvim sigurno smanjiti broj slučajeva vršnjačkog nasilja”, kazao je Jelić.

Prema njegovim rečima, plan je da ovaj sistem početkom 2016. godine prvo bude uveden u OŠ “Žarko Zrenjanin”, te da se na iskustvu te škole pokaže da li je efikasan ili nije.

“Nakon toga, Grad će razmotriti predlog da se i ostalim školama na teritoriji Novog Sada preporuči uvodjenje fizičkih barijera na ulasku u školska dvorišta”, dodao je Jelić.

Categories Vesti