fbpixelnoscript

Janković: O potpisivanju sporazuma na Glavnom odboru Unije

BEOGRAD, 8. februara 2015. (Beta) – Portparol Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković izjavila je danas da postoje pomaci u pregovorima sa Ministarstvom prasvete i približavanje stavova, ali da taj sindikat još neće potpisati Sporazum o rešavanju spornih pitanja sa ministarstvom.

Janković je agenciji Beta rekla da o sporazumu, koji je ponudilo ministarstvo, treba da se izjasni Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika i da će sednica tog odbora biti zakazana najverovatnije za 16. ili 17. februar.

Ona je navela da će se nastaviti pregovori sa ministarstvom i da će insistirati na dobijanju dodatnih garancija kao i da očekuje da će u toku naredne nedelje o tim garancijama biti postignut dogovor.

Prema njenim rečima, u poslednje dve nedelje došlo je do pomaka u pregovorima i približavanja stavova sa predstavnicima ministarstva.

Ministarstvo je juče pozvalo predstavnike sindikata da u sredu, 11. februara potpiču Sporazum o rešavanju spornih pitanja u cilju unapređenja položaja nastavnika i prekid štrajka.

štrajk prosvetnih radnika traje skoro tri meseca a sindikati traže izuzeće od umanjenih zarada, donošenje zakona o platnim razredima i platnim grupama i potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora.

Categories Vesti