fbpixelnoscript

Izmena Odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama

BEOGRAD, 1. februara 2017. godine (gradskibiro.rs) – Odluka Skupštine grada Beograda o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama po kojoj će učešće podnosioca zahteva umesto 5.427 dinara iznositi 5.590,40 dinara mesečno po detetu stupa sutra na snagu.

Gradska sekretarka za obrazovanje i socijalnu zaštitu Snežana Djurić rekla je za portal Gradski biro (gradskibiro.rs) da izmena ove Odluke koju je donela Skupstina Beograda na sednici 26. januara podrazumeva uskladjivanje člana 6 Odluke sa ekonomskom cenom programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd za 2017. godinu.

“Tako je umesto dosadašnjeg mesečnog iznosa koji se priznaje kao osnov za obračun dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj od najviše 27.136 dinara mesečno po detetu, isti uskladjen sa novom ekonomskom cenom i iznosi 27.952 dinara mesečno po detetu, a obavezno učešće umesto 5.427 dinara iznosi 5.590,40 dinara mesečno po detetu”, kazala je ona.