fbpixelnoscript

Gost ICT Hub-a Phil Johnston iz kompanije GoPro

BEOGRAD, 27. juna, 2015. godine (gradskibiro.rs) – Biznis inkubator za tehnološko preduzetništvo u Srbiji ICT Hub, pozvao je danas sve zainteresovane da u sredu, 1. jula od 18.30 prisustvuju predavanju Phil Johnston-a, predstavnika američke kompanije GoPro, na temu preduzetništva.

Johnston je član odbora direktora kompanije GoPro, koja je trenutno vodeća u prozvodnji kamera i foto aparata specijalizovanih za snimke i fotografije u ekstremnim situacijima.

Kao gost devetog ICT Hub Meetup-a, zainteresovanoj publici, Johnston će na osnovu bogatog iskustva na projektima na kojima je radio i razvijao objasniti koliko je važna strast u poslu kojim se neko bavi, kao ključan faktor u svakodnevnim aktivnostima.

Johnston smatra da je strast ono što svakog preduzetnika motiviše da uloži procenat energije više u projekat u koji veruje i iza koga stoji, jer se ta energija prenosi i na korisnike koje želite privući i zadržati, o čemu će takođe biti reči.

On će budućim preduzetnicima, iz perspektive višestrukih uloga koje je imao tokom svoje karijere preneti svoja iskustva o tome kako donosi važne poslovne odluke i razmišlja o poslovnim prilikama koje stoje pred njim kao preduzetnikom ili rukovodiocem jedne kompanije.

Phil Johnston je u svojoj preduzetničkoj karijeri, između ostalog, radio kao analitičar za investicioni fond Metamorphic Ventures, da bi potom i sam osnovao više startapa (ORCA Digital Services, Hakungala). Pre nego što je došao na direktorsku poziciju u GoPro i poziciju člana odbora direktora kompanije, vodio je program integracije aplikacija u okviru AppCenter BMW Grupacije u SAD-u.

GoPro je kompanija koja neguje izvrsnost u onome čime se bavi, a to je pravljenje najraznovrsnijih kamera. Aktuelni modeli imaju WiFi, kontrolišu se preko smartphone aplikacije, imaju kvalitenu sliku, procesori ih kače na dronove, nose pod vodom, na glavi. Danas ih gotovo svi koristimo. GoPro je nedavno kupio francusku softversku kompaniju Kolor koja se specijalizovala za softvere za snimanje videa od 360 stepeni.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.

ICT Hub je najveća start-up investicija u Srbiji i prvi USAID-ov projekat javno-privatnog partnerstva u zemlji. Projekat je zajednička investicija USAID-a i konzorcijuma koji predvode dve srpske kompanije, Orion telekom i DNA Communications.

Categories Vesti