fbpixelnoscript

Gimnazijalke na Književnoj olimpijadi

NOVI PAZAR, 30. marta 2015. (Radio Sto Plus) – Učenice novopazarske Gimnazije Emilija Đokanović i Saima Korać plasirale su se na Republičko takmičenje iz Književne olimpijade, koje će u maju biti održano u Sremskim Karlovcima.

Profesorica književnosti i srpskog jezika Melida Rebronja rekla je radiju Sto plus da je na Okružnom takmičenju u Kraljevu učestvovalo pet novopazarskih učenika, koji su zajedno sa svojim vršnjacima iz Kraljeva, Raške i Vrnjacke banje pokušali da se što bolje plasiraju.

Ona je dodala da učenice koje su se plasirale dalje pre svega vole književnost i da su uspeh ostvarile zahvaljujući svom radu.

„Ove učenice se trude da pokupe ono najbolje na časovima i da naravno malo i samostalno rade, a kad se sve to upakuje u jedno dobro organizovano vreme imamo rezultate kakve imamo. Upravo iz tog razlioga očekujemo najbolji plasman u Sremskim Karlovicma“, rekla je Rebronja.

Profesorica Rebronja bila je uz Emiliju Đokanović, koja je prošle godine na Republičkom takmičenju osvojila prvo mesto, dok je uz Saimu Korać, učenicu prvog razreda, bila profesorica Amra Salihović.

Književna olimpijada je takmičenje koje je ustanovljeno prije nekoliko godina, sa ciljem da se učenici takmiče i prošire svoja znanja iz oblasti književnosti.

Categories Vesti