fbpixelnoscript

Efikasniji video nadzor u školama

BEOGRAD, 13. februara 2015. (Beta) – Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da će bezbednost dece u beogradskim školama biti poboljšana jer će kamere koje su postavljene u školama biti povezane i nadzirane iz policijskih stanica u toku celog dana.

“Video nadzor već postoji u školama, ali novina je što ćemo uvesti rad kamera koje će raditi 24 sata i direktno će se nadzirati iz policijskih stanica”, rekao je Vesić novinarima u Beogradu. Po njegovim rečima prve opštine u kojima će se sprovoditi projekat biće Novi Beograd i Voždovac.

Vesić je istakao da je dobijena podrška Ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i Policijske Uprave za grad Beograd. “Prva opština će biti Novi Beograd. Gradonačelnik Siniša Mali, ministar Nebojša Stefanović i ja ćemo u narednih mesec dana posetiti tu (novobeogradsku) policijsku stanicu, a sledeća opština će biti Voždovac”, rekao je Vesić.

Gradski menadžer je istakao da postoji ideja da u projekat budu uključene i predškolske ustanove.

“Postojeće kamere samo snimaju i onda imate dokaz kada se nešto dogodi, ovako ćemo moći preventivno da delujemo, a mislim da je to veoma dobro za bezbednost dece”, ocenio je Vesić.

Categories Vesti