fbpixelnoscript

Đurić: Gradski sekretarijat nastavlja da ulaže u obnovu škola

BEOGRAD, 30. novembra 2015 (gradskibiro.rs) – Gradska sekretarka za obrazovanje i socijalnu zaštitu Snežana Đurić najavila je da se u narednoj godini planiraju kapitalna ulaganja u šest beogradskih osnovnih škola.

“Reč je o OŠ Mića Stojković u opštini Grocka, OŠ Vojvoda Stepa u Kumodražu, OŠ Svetozar Marković na Vračaru, OŠ Dragojlo Dudić na Zvezdari, OŠ Aca Milosavljević u Rušnju i OŠ Pavle Savić“ u Mirijevu”, rekla je Snežana Đurić za portal Gradski biro (gradskibiro.rs).

Prema njenim rečima, za radove po zahtevima škola biće planirana sredstva po usvajanju finansijskog plana za 2016. godinu.

“U 2015. godini obezbeđena su sredstva za izvođenje radova na održavanju 50 školskih objekata”, kazala je Snežana Đurić.

Govoreći o problemima na koje najčešće ukazuju nastavnici, roditelji i učenici Snežana Đurić je navela da prosvetna inspekcija Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu od roditelja prima najviše žalbi na ocenjivanje učenika, ponašanje nastavnika, kao i na razredne i popravne ispite.

“Najmanje se žale učenici – od početka školske 2015/2016. godine primljeno je samo pet žalbi, i to na ispite i ponašanje vršnjaka”, rekla je gradski sekretar za obrazovanje.

Snežana Đurić je navela i da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu u školskoj 2015/2016 finansira produženi boravak za učenike trećeg i četvrtog razreda u 80 škola, dok se za prvi i drugi razred sredstva izdvajaju za 20 škola.

„Na osnovu Odluke o finansiranju nastavnika razredne nastave za obavljanje poslova u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola Sekretarijat za obrazovanje finansira boravak u trećem i četvrtom razredu u školama u kojima postoje inicijativa Saveta roditelja, saglasnost Nastavničkog veća i Odluka Školskog odbora, kao i ispunjenost uslova u pogledu prostora, opreme i nastavnih sredstava“, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, na osnovu izmene Odluke o finansiranju nastavnika razredne nastave za obavljanje poslova u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola Sekretarijat je od školske 2012/2013. godine počeo da finansira i nastavnike razredne nastave u prvom i drugom razredu za škole kojima Ministarstvo prosvete nije odobrilo produženi boravak, a koje ispunjavaju sve uslove.

Categories Vesti