fbpixelnoscript

Državni univerzitet u Novom Pazaru obeležava 10 godina rada

NOVI PAZAR, 24. oktobra 2016. (Beta) – Svečanom akademijom, otvaranjem laboratorije za ispitivanje gradjevinskih materijala i potpisivanjem sporazuma o saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti (SANU), Državni univerzitet u Novom Pazaru sutra će obeležiti 10 godina rada.

Svečanoj akademiji, koja je zakazana za 12 časova, prisustvovaće predstavnici Ministarstva prosvete, SANU, obrazovnih institucija, svih državnih univerziteta u Srbiji, kao i univerziteta iz inostranstva, saopšteno je iz te visokoškolske ustanove.

Nakon svečane akademije biće otvorena Laboratorija za ispitivanje gradjevinskih materijala, koja će nositi ime profesorke Vere Nikolić Stanojević, koja je dala nemerljiv doprinos njenom osnivanju.

Takodje, u svečanoj sali biće postavljen i portret prvog rektora te visokoborazovne ustanove Ćemala Dolićanina, čime će biti uspostavljena Galerija rektora tog Univerziteta.

Potpisivanje sporazuma o saradnji izmedju Državnog univerziteta i SANU predvidjeno je za 11 časova, a potpisaće ga rektor Miladin Kostić i predsednik SANU Vladimir Kostić.

Categories Vesti