fbpixelnoscript

Djurić: U toku postupak javne nabavke softvera i opreme koji će omogućiti video nadzor u vrtićima

BEOGRAD, 1. februara 2017 (gradskibiro.rs) – Od 413 objekata 17 predškolskih ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, 186 objekata nema video nadzor, izjavila je gradska sekretarka za obrazovanje i socijalnu zaštitu Snežana Djurić.

Djurić je za portal Gradski biro (gradskibiro.rs) rekla da je u toku postupak javne nabavke softvera i opreme koji će omogućiti video nadzor, kontrolu dolaska i odlaska dece i zaposlenih, nabavke namirnica i drugo, u svim objektima predškolskih ustanova.

Snežana Djurić je kazala i da Beograd ima 424 osnovne i srednje škole, od kojih 27 nema video nadzor.

Na pitanje da li se u blizini svih škola u Beogradu nalaze ležići policajci kako bi deca bila bezbednija kada prelaze ulicu Djurić je rekla da su prema informacijama koje je Sekretarijat dobio iz Sekretarijata za saobraćaj, u zonama svih škola na teritoriji  Beograda preduzete tehničko regulativne mere za njihovo označavanje.

“U skladu sa obezbedjivanjem potrebnog nivoa bezbednosti učenika, postavljena je odgovarajuća saobraćajna signalizacija i oprema (gde spadaju i fizičke prepreke, tzv. “ležeći policajci”). U toku je uskladjivanje postavljene saobraćajne signalizacije sa Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji, što podrazumeva i ponovno sagledavanje funksionisanja saobraćaja i bezbednosti učenika u zonama škola, odnosno ukoliko bude potrebno biće preduzete mere za unapredjenje bezbednosti”, navela je ona.

Categories Vesti