fbpixelnoscript

Djacima i studentima uručena priznanja Agencije za borbu protiv korupcije

BEOGRAD, 18. decembra 2015. (Beta) – Agencija za borbu protiv korupcije danas je uručila priznanja najboljim djacima i studentima, učesnicima literarnog i video konkursa na temu  “Da li treba da budem hrabar da bih bio pošten”.

Ovaj konkurs se održava šesti put a neke od poruka nagradjenih radova su “Šta se to u svetu dešava, da li se sve nepoštenjem rešava”.

Djaci su, takodje, poručili i “Ako vidiš da neko mito prima nemoj se praviti da te to ne zanima”, kao i da je “Lakše popiti lek i savladati nesanicu, nego biti pošten”.

Uručujući nagrade, direktorka Agencije Tatjana Babić poručila je da su učešćem na tom konkursu djaci postali aktivni članovi društva, kao i da takvi Srbiji nedostaju.

Ona je istakla da djaci ne treba da slušaju poruku koja im stiže od starijih “da treba skretati pogled” ili “da biti pošten znači biti glup”.

Ministar prosvete Srdjan Verbić djacima je poručio da treba da se bore za ono u šta veruju, makar stajali i sami u toj borbi.

“Treba da ličnim primerom pokažemo koje su to prave vrednosti”, rekao je Verbić.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković poručio je djacima da ne treba da budu “nafurani na novac i priznanja” i da je najbitnije da u životu imaju prijatelje.

Nagradjenim za najbolje literarne radove i kratke filmove uručene su plakete i knjige. Medju laureatima su djaci iz škola širom Srbije

Categories Vesti