fbpixelnoscript

Devenport najavio da će EU budžetski podržati reforme u obrazovanju u Srbiji

BEOGRAD, 2. decembra 2016. (Beta) – Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport danas je u razgovoru sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem najavio da će EU prvi put dodeliti sektorsku budžetsku podršku za reforme u obrazovanju u skladu sa strateškim opredeljenjima ministarstva.

“To je novi stepen u našoj saradnji”, rekao je Devenport i dodao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom u oblasti obrazovanja i nauke, prenelo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Šarčević je na sastanku sa Devenportom ukazao na važnost zajedničkih projekata u prosveti i nauci koje finansira EU.

On je upoznao Devenporta sa prioritetima i planovima reforme obrazovanja u Srbiji, kao i o aktivnostima u oblasti naučnih istraživanja.

“Vrlo brzo imaćemo novi Akcioni plan za sprovodjenje Strategije razvoja obrazovanja, što znači da ćemo samo ubrzati reforme”, naveo je Šarčević.

Devenport je pozdravio nameru ministra da se uradi novi Akcioni plan i istakao da će EU nastaviti da podržava reforme u obrazovanju na svim nivoima.

Na sastanku je predloženo da se oformi odbor zainteresovanih strana koji bi koordinirao aktivnostima koje će se finansirati iz sektorske budžetske podrške.