fbpixelnoscript

Dečji naučni kamp od 17. do 28. avgusta

BEOGRAD, 4. avgusta 2015. (gradskibiro.rs) – Centar za promociju nauke od 17. do 28. avgusta organizuje na Adi ciganliji Dečji naučni kamp namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola.

“Kamp se organizuje na košarkaškim terenima na Adi Ciganliji. Uporedo sa interaktivnim radionicama za učesnike Dečjeg naučnog kampa, Centar će pokrenuti i  Naučni kamion. Tokom jeseni, ova nova autentična atrakcija domaće proizvodnje biće predstavljena javnosti i krenuti na put kroz Srbiju”, navodi se u saopštenju.

Dečji naučni kamp je osmišljen tako da se deca u društvu vršnjaka,  okruženi prirodom, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa raznim oblastima nauke.

Ove godine, program radionica obuhvatiće širok spektar nauka: arheologiju, medicinu, fiziku, ekologiju i medicinu, astronomiju, matematiku, lingvistiku, kao i elektroniku i mašinstvo.

Radionice će voditi naučni demonstratori stručni za datu oblast, a za osmišljavanje društvenih aktivnosti nadležan je psiholog.

Na Dečjem naučnom kampu mogu učestvovati decai od 7 do 17 godina, a program je podeljen u tri starosne grupe. Aktivnosti će po danima biti prilagođene mlađim i starijim osnovcima ili srednjoškolcima. Broj učesnika ograničen je na 30 po danu kako bi se osigurao kvalitet radionica.

Program Kampa je ove godine besplatan

Categories Vesti