fbpixelnoscript

Dan Malezije u OŠ Stari grad

U Beogradskoj  osnovnoj školi Stari grad održan Dan Malezije.

Još jedan u nizu izuzetnih projekata koji se organizuju u ovoj osmoletki, ovog puta posvećen je zemlji Jugoistočne Azije –  Maleziji.

Na poziv predstavnika ambasade Malezije, upravo škola Stari grad koja je prepoznatljiva po uspešnosti svojih učenika u raznim oblastima, a naročito u pripremi projekata, bila je domaćin ove manifestacije. Već uigran kreativni tim škole, na čelu sa nastavnicom engleskog jezika Ljiljanom  Ćuzović, i ovog puta osmislio je i pripremio program koji je svojom lepotom ostavio bez daha mnogobrojne goste.

Otpravnik poslova ambasade Malezije, gospodin Nik Adi  Armal  je  sa  suprugom i timom ambasade bio  gost škole Stari grad koja je ovaj dan obeležila na poseban način u posebnom ambijentu  pripremljenom za ovu  priliku.

Na samom ulazu u školu predstavnike ambasade i mnogobrojne goste dočekala je  devojčica u srpskoj narodnoj nošnji uz pogaču i so u znak dobrodošlice. Prostorije škole ukrašene su  maležanskim  tradicionalnim motivima, zmajevima i cvetovima crvenog hibiskusa i fotografijama ove egzotične zemlje, a gosti su se mogli upoznati sa izuzetnim umetničkim predmetima malih kreativaca  iz mladjih razreda , napravljenih od papira i tkanine.

Vredni učenici i nastavnici ove škole  poslednjih mesec dana , brižljivo su radili na ukrašavanju prostorija a posebne pripreme organizovane su za potrebe  raznovrsnog programa u okviru kojeg su učenici pokazali svoje znanje o ovoj zemlji kroz razne projekte.

Učenica Tara Stanković uradila je dizajn plakata, učenica Andjela Ninković otpevala je  himnu Malezije, recitatori iz osmog razreda  Lazar Filipović, Sofija Filipović i  Elena Taševski  govorili su poeziju na malezijskom jeziku , a učenici četvrtog razreda  odigrali su predstavu  na tekst poznate basne  Miš i jelen – tigar.

Prezentovani su i  projekti sa raznim temama , o malezijskom tigru,   o najvećem cvetu na planeti koji uspeva samo u ovoj zemlji,  o kulama bliznakinjama  iz Kuala Lumpura, svojevrsnom simbolu ovog grada, izloženi su  projekti o muzičkim instrumentima, hrani, o voću koje uspeva u ovom delu Azije i mnogi drugi.

U okviru proslave  prikazan je film o lepotama Malezije,  zatim je održan i kviz znanja , a na samom kraju manifestacije proglašeni su najbolji i najlepši učenički radovi, koje je ambasada nagradila.

Otpravnik poslova ambasade Malezije, gospodin Nik,  dodelio je  najvrednijim učenicima i  nastavnicima  posebne diplome za zalaganje.

Ceo dogadjaj završen je u duhu pesme i igre, tako da su se plesnoj trupi Chenderawasih koja je nastupila sa tradicionalnim plesovima iz ovog dela planete , priključili svi prisutni.

Nakon ovog plesnog spektakla , poseban doživljaj bilo je posluženje   malezijskom hranom koju je uigrani tim ove ambasade pripremio specijalno za ovu priliku.

Categories Vesti