fbpixelnoscript

Časopis Mladi fizičar nagradio najuspešnije učenike

BEOGRAD, 9. oktobar 2015. godine (gradskibiro.rs) – Časopis Mladi fizičar nagradio je učenike koji su najuspešnije rešavali zadatke iz časopisa u toku prošle školske godine, kao i njihove nastavnike i škole.

Nagrađene osnovne škole “Dimitrije Davidović” iz Smedereva i “Despot Stefan Visoki” iz Despotovca, čiji učenici su poslali najviše tačnih rešenja zadataka, dobile su opremu za kabinete fizike, dok je 27 učenika i 13 nastavnika dobilo knjige izdavačke kuće “Klett”.

Na svečanosti koja je održana juče u pres centru UNS-a u Beogradu, predstavljen je i novi broj časopisa Mladi fizičar.

Pedsednik društva fizičara Sbije Ivan Djčinović rekao je da časopis Mladi fizičar posebnu pažnju posvećuje učenicima.

“Duštvo fizičara srbije i Mladi fizičar su usmereni ka učenicima koji pokazuju interesovanje za fiziku. kroz časopis prolazi splet zadataka, mozgalica i interesantnih tema. rešavajući te zadatke prepoznajemo decu koja žele na pravi način da se bave fizikom. S druge strane, naš prioritet su nastavnici fizike, koji kod dece treba da probude ljubav prema fizici”, naveo je on.

Direktorka izdavačke kuće “Klett” Gordana Knežević Orlić podsetila je da je ovo četvrta godina izlaženja časopisa.

“Zadatak nas koji radimo u obrazovanju jeste da ponudimo deci nešto što aktivira mozak i daje im nadu da je znanje najvažnije, a da su rad na sebi i istraživanje nešto čemu treba da se posvete”, ukazala je ona.

Mladi fizičar jedan je od najstarijih naučno popularnih časopisa na ovim prostorima. Prvi broj časopisa izašao je 1976. godine. Nakon 105 brojeva, ugašen je zbog finansijskih problema. Pre tri godine, Društvo fizičara Srbije i Izdavačka kuća “Klett” ponovo su pokrenuli časopis.

Mladi fizičar izlazi četiri puta godišnje – u oktobru, decembru, martu i maju.

Categories Vesti