fbpixelnoscript

Besplatan prevoz za osnovce

NIŠ, 31. avgust 2015. (Beta) – Učenici osnovnih škola u Nišu i predstojeće školske godine imaće besplatan gradski prevoz, ali da bi ovo pravo ostvarili moraju da izvade nove legitimacije, saopšteno je danas iz Direkcije za javni prevoz grada Niša.

Prema rečima direktora ovog preduzeća Saše Petronijevića, danas ističe važenje legitimacija koje su učenici podigli nakon 1. marta kada je odobren besplatan prevoz za osnovce.

Petronijević je za agenciju Beta istakao da je još aktuelna ideja da besplatnim prevozom budu obuhvaćeni i srednjoškolci.

“Ostvarili smo određene uštede pošto smo u septembru prošle godine potpisali nove ugovore s gradskim prevoznicima, i na osnovu tih ušteda uradićemo analize koje će pokazati kojim još kategorijama putnika možemo da izađemo u susret”, rekao je Petronijević.

On je istakao da će Gradsko veće dati konačnu reč o besplatnom prevozu za učenike srednjih škola, kao i za ostale kategorije putnika.

Petronijević je istakao da će od sutra u gradskom prevozu u Nišu važiti zimski red vožnje koji podrazumeva oko 10 odsto polazaka više nego tokom tokom leta.

Categories Vesti