fbpixelnoscript

Beogradski sajam srednjih stručnih škola i profesionalne orijentacije biće održan 5. juna

BEOGRAD, 3. juna 2015. (gradskibiro.rs) – Beogradski sajam srednjih stručnih i umetničkih škola i profesionalne orijentacije biće održan 5. juna u Domu omladine u Beogradu, a učenici završnih razreda osnovne škole, kao i ostali zainteresovani đaci  moći će  da se na jednom mestu upoznaju sa srednjim stručnim i umetničkim školama, njihovim obrazovnim profilima, nastavnim predmetima, kao i vannastavnim aktivnostima.

Osnovcima koji se opredeljuju za buduće zanimanje podršku i savet će pružiti psiholozi Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Osim „Vodiča za osnovce”, na štandu NSZ biće dostupne dve nove aplikacije – igrica „Karijerno putovanje” i informator “Šta da učim, šta da radim”, pripremljen u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i GIZ-om.

Zainteresovani učenici će imati priliku da se uključe u radionicu “Na putu izbora zanimanja”, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju profesionalna interesovanja i upoznaju se sa načinima donošenja odluka.

Na štandu Privredne komore Srbije, kao i na jednoj od prezentacija, učenici će imati priliku da se upoznaju i sa projektom uvođenja dualnog modela obrazovanja u obrazovni sistem Srbije, čiji je cilj oživljavanje zanatskog obrazovanja, a naročito intenziviranje permanentne saradnje škola i privrede.

Na štandovi škola biće predstavljeni radovi učenika i programi sekcija škola.

Sajam organizuju Savet za zapošljavanje grada Beograda, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala za grad Beograd, Privredna komora Srbije i Dom omladine Beograda.

Sajam se organizuje, po prvi put, a biće otvoren od 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan.

Categories Vesti