fbpixelnoscript

Bazar polovnih udžbenika na Trgu Nikole Pašića od 20. avgusta do kraja septembra

Bazar polovnih udžbenika na Trgu Nikole Pašića od 20. avgusta do kraja septembra

Od 20. avgusta na Trgu Nikole Pašića biće organizovan Bazar na kome će sugrađani moći da prodaju i razmenjuju korišćene udžbenike za osnovnu i srednju školu, saopštavaju iz Beokoma.

“Biće postavljeno 15 štandova a prodaja udžbenika trajaće do kraja septembra”, kazao je za portal gradskibiro.rs direktor te službe Darko Glavaš.

On je kazao da stanari Kosovske ulice već godinama imaju problem “koji godinama unazad prave preprodavci knjiga za osnovnu i srednju školu zaposedajući parkinge kombijima, kamionima, nadgradnjama, stolovima i na druge načine zatvarajući time prilaze samoj Kosovskoj ulici i ulazima zgrada”.

“Od prošle godine grad je doneo odluku da se stane na put ovakvom kršenju komunalnog reda i da uvede red u celoj toj zoni. Sa druge strane, uvažavajući potrebu sugrađana da za svoje školarce kupe udžbenike po nešto povoljnijim cenama, od prošle godine, u saradnji sa opštinskom upravom Starog grada organizuje se Bazar na Trgu Nikole Pašića, gde u periodu od kraja avgusta do kraja septebra prodavci mogu da se postave na propisanim štandovima i u skladu sa zakonom”, naveo je Glavaš.

On je najavio da će zbog toga na potezu cele Kosovske ulice i okoline sa svim nadležnim službama biti sprovedena stalna akcija očuvanja komunalnog reda.

“Komunalna policija i komunalne inspekcije grada i opštine zajedno sa nadležnim gradskim komunalnim preduzećima biće stalno prisutne na terenu i sankcionisati nelegalne prodavce, odnositi vozila sa javnih saobraćajnih površina, pešačkih staza i čistiti površine na kojima su se nalazila vozila. Apelujemo na sve sugrađane da imaju razumevanja za sve napore grada da u ovu oblast uvedu pravila koja su svima u interesu i pozivamo ih da od 20. avgusta dođu na Trg Nikole Pašića i pronađu nedostajuće udžbenike”, kazao je Glavaš

Categories Vesti