fbpixelnoscript

Adaptirana sala za fizičko u zrenjaninskoj školi za decu sa smetnjama u razvoju

ZRENJANIN, 5. decembra 2017. (Beta) – Vojvodjanski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa milion dinara adaptaciju prostora u kom se odvija nastava fizičkog vaspitanja u zrenjaninskoj osnovnoj i srednjoj školi “9. maj” koju pohadjaju deca sa smetnjama u razvoju. Tim novcem izvršena je zamena dotrajale stolarije, svih prozora, postavljena su nova zaštitna ojačanja na prozorima i radijatorima, obnovljen je parket, okrečeni zidovi i plafon.

Školu je danas, zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, posetio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, koji je naveo da je kroz ovaj projekat, sa relativno malim sredstvima, uradjeno dosta toga u sali koja je bila u lošem stanju, kao i da su Zrenjaninu odobreni projekti sanacije i adaptacije još nekoliko školskih objekata i igrališta.

Direktorka škole “9. maj” Snežana Oluški Vlačić rekla je da sredjivanje sale za fizičko za tu školu mnogo znači s obzirom da je pohadjaju deca s usporenim i oštećenim razvojem psihomotorike te je kretanje za njih jako važno.

Categories Vesti